Apotheek Bleiswijk

Apotheek Bleiswijk

Oranjetuin 128 2665VJ Bleiswijk Tel:010-5214262

Laatste nieuws

  • Aangepaste openingstijden apotheek: Op kerstavond 24 december en oudejaarsavond 31 december sluit de apotheek om 16.00 uur. Per 1 januari 2025 is de apotheek geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur, voorheen 18.00 uur.
  • Apothekersassistent(e) gezocht voor onze apotheek! Wordt jij onze nieuwe enthousiaste collega? Klik hier voor de vacature en solliciteer direct of stuur een mail naar info@apotheek-bleiswijk.nl
  • Voor een overzicht van de vergoedingen/contracten per zorgverzekeraar van Apotheek Bleiswijk verwijzen wij u door naar de volgende pagina: ZGZ Landingspagina | Netwerk apotheken
  • Door landelijke leveringsproblemen zijn medicijnen er helaas steeds vaker niet. U krijgt dan een ander merk of eventueel een passend alternatief van ons. Voor meer informatie en wat u zelf kunt doen leest u hier.
  • Wij bieden de kijksluiter aan. Dit is een animatievideo van een medicijn waarin de belangrijkste informatie uit de bijsluiter van een medicijn in begrijpelijke spreektaal wordt uitgelegd. Het gebruik hiervan is kosteloos. Zoek de kijksluiter van uw medicijn hier.

Medische Encyclopedie

Inhoud

lidocaïne in het oog

Lidocaïne maakt het oog gevoelloos.

Het wordt gebruikt bij behandelingen aan het oog. Bijvoorbeeld bij een oogonderzoek of een oogoperatie.

Wat doet lidocaïne in het oog en waarbij gebruik ik het?

Oogonderzoek

Bij een oogonderzoek of een oogbehandeling is het nodig dat uw arts uw oog verdooft tegen pijn en ongemak. Lidocaïne ooggel werkt verdovend op de plaats waar het wordt gesmeerd. U merkt dat uw oog minder gevoelig wordt na ongeveer 1 tot 5 minuten. Uw oog blijft 5 tot 30 minuten minder gevoelig.

Lees meer over oogonderzoek . “

Wat zijn mogelijke bijwerkingen?

Onbekend

  • Pijn in de ogen, rode of ontstoken ogen.

  • Hoofdpijn

  • Zwelling of beschadiging van het hoornvlies.

    Dit komt omdat het oog minder gevoelig is en het hoornvlies minder snel geneest. Neem contact op met uw arts als u minder goed ziet of last houdt van uw ogen.

  • Brandend gevoel in de ogen

Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Mag ik lidocaïne in het oog gebruiken met andere medicijnen?

Kan ik met dit medicijn autorijden, alcohol drinken en alles eten of drinken?

Eten en drinken en alcohol drinken?
U mag eten en drinken zoals u normaal doet.

Autorijden?
Let op! Vlak na de behandeling aan uw oog kunt u minder goed zien. In dat geval kunt u het beste wachten met autorijden totdat u weer goed kunt zien.

Mag ik dit medicijn gebruiken als ik zwanger ben, wil worden of borstvoeding geef?

U kunt dit medicijn veilig gebruiken tijdens de zwangerschap of als u borstvoeding geeft. Dit medicijn komt na gebruik niet of nauwelijks in het bloed. En dus ook niet of nauwelijks bij de baby of in de moedermelk.

Hoe gebruik ik dit medicijn?

Hoe?
Ooggel
Uw arts smeert de gel in uw oog en rondom uw oog. Na 5 minuten spoelt uw arts de gel weg.

Wanneer?
U krijgt dit medicijn vlak voor de behandeling aan uw oog.

Hoelang?
U krijgt dit medicijn 1 keer bij de behandeling. Soms kan het nodig zijn om de gel nog een keer te smeren zodat de verdoving blijft werken.

Terug naar overzicht